Multiheater Eco

Multiheater poistoilmalämpöpumppu ottaa tilassa olevan energian talteen ja tuo säästöä koko ajan. Se voi tuottaa vuodessa lämpömäärän, joka vastaa normaalin pienen talon koko vuoden lämmitystarvetta.

Sen erinomaisuus perustuu jatkuvaan toimintaan pienellä teholla jolloin sen ei tarvitse vaihtaa liikaa ilmaa toimiakseen tehokkaasti. Multiheater poistoilmalämpöpumppu voi tuottaa kaiken kuuman käyttöveden koko perheelle ja pystyy tarvittaessa huolehtimaan keskikokoisen talon määräysten mukaisesta ilmanvaihdosta vaihtamalla sisäilman kerran kahdessa tunnissa. Lisäksi se voi lämmittää taloa

Multiheater on nopein säästäjä

Vertailu: Multiheaterin kustannus on vain tavallisen ilmalämpöpumpun luokkaa. Multiheater lämmittää lisäksi käyttövedenkin ja pystyy levittämään lämpönsä koko taloon käyttäen päälämmitysjärjestelmän vesikiertoista lämmönjakoa. Aurinkopaneeleihin verrattuna sekä hankintakustannus että takaisinmaksuaika ovat vain murto-osia, ja saavutetut säästöt moninkertaiset. Koska kaiken vuodessa tarvittavan kuuman käyttöveden valmistaminen on Multiheaterille pikku juttu, jää sille kosolti aikaa pumpata lämpöä myös koko talon lämmitysjärjestelmään. Kaikki vesikiertoiset lämmitysjärjestelmät sopivat suoraan Multiheaterille lähes poikkeuksetta. Kalliita muutoksia ja hankintoja ei nykyiseen lämmitysjärjestelmään useinkaan tarvita.

Toiminta

Lämmityskattilan rinnalle

Multiheater Eco poistoilmalämpöpumppu voidaan kytkeä avustamaan lämmityskattilaa, aivan kuten vaikkapa ilmavesilämpöpumput. Lämmityskaudella Multiheater pienentää öljyn kulutusta. Usein kattilahuone sijaitsee kellarissa, jonne syntyy paljon hukkalämpöä. Saunaosastokin on usein kellarikerroksessa. Multiheater onkin tällöin oiva laite keräämään hukkalämmön energian käyttöveteen ja asuintilojen lämmitykseen. Kellaritilat tuulettuvat ja pysyvät kuivina.

Käyttöveden teko kesällä

Lämmityskauden ulkopuolella kattilan on oltava kuumana vaikka taloa ei lämmitetä, vain jotta saataisiin kuumaa käyttövettä. Tämä on suurta tuhlausta. Multiheater Eco poistoilmalämpöpumppu pitää kattilan kuumana lämmityskauden ulkopuolella ja tuottaa kaiken kuuman käyttöveden hyvällä hyötysuhteella, noin neljä kertaa edullisemmin kuin öljy. Joskus voi olla edullista lisätä pieni priimausvaraaja kattilan perään tulistamaan käyttövettä. Esim. 50 litran ELCO-lämminvesivaraaja riittää hyvin. Öljyä ei tarvitse käyttää lainkaan lämmityskauden ulkopuolella, joten säästö on suuri. Multiheater Eco 18 maksaa ainoastaan hyvän tavallisen ilmalämpöpumpun verran. Asennuskin on helppo, liitetään vain kaksi putkea kattilaan, eikä kylmälaitetöitä tarvita. Laitteessa on valmis pistotulppaliitäntä.

Valitse tämä kun:
  • Lämmityskattila on vielä hyväkuntoinen, haluat säästää lämmityskuluissa mutta et halua käyttää suurta summaa keskuslämmitykseen liitettävän lämpöpumpun hankintaan.
  • Haluat parantaa kellarikerroksen ilmanvaihtoa ja estää kosteusvaurioita
  • Usein kellarikerroksen hormin kautta voi poistaa myös asuinkerrosten jäteilmaa. Talon eri kerrosten ilmanvaihtokin siis onnistuu.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä niin saat asiantuntijan arvion energiantarpeestanne sekä sopivimmasta laitteistosta. Vastaamme yhteydenottoihin mahdollisimman nopeasti, usein jo saman päivän aikana. Voitte myös ottaa meihin yhteyttä puhelimitse numeroon 050 5546533

"*" indicates required fields

Mistä tuotteesta olette kiinnostunut*
Minulle saa lähettää sähköpostitse ajankohtaisia tarjouksia ja tiedotteita (max. 1.-2 kpl/kk)